maandag 17 juni 2013

Geluk is als een bus!


Geluk is al een bus waarvan jij de bestuurder bent. Jij hebt het stuur in handen. Niemand anders is verantwoordelijk voor het besturen van die bus.

Tijdens je reis in die bus kun je te maken krijgen met onverharde hobbelige wegen, zandpaden, omleidingen, doodlopende straten, rood licht en zelfs een klapband. De reis verloopt niet zoals  verwacht.  Je hebt de gedachten, dat niet jij, maar iemand anders de bestuurder van de bus is.

De bagage die je met je mee moet dragen weegt zwaar.

Als bestuurder van de bus heb jij de keus hoe jij de reis verder maakt. Je hebt misschien altijd te hard gereden, te weinig op de rem getrapt. Kijk je nog wel voldoende in je spiegels? Je bent verleerd hoe dat ook alweer moet.

Ben je ervan bewust dat die bus staat voor vrijheid. En jij bestuurdt die bus. Dus jij bent vrijheid. Dat rode licht is niet langer meer een belemmering op de vooruitgang tijdens je reis. Het is je rem. Je krijg tijd om te genieten en bewust alles om je heen te mogen ervaren. Je mag de stilte ervaren.  De stilte waarin je zoveel meer te horen kunt krijgen dan in al het lawaai daarvoor of erna.
 Je kunt weer opnieuw leren genieten van de reis. Ook tijdens en na een hobbelige weg. Die keuzevrijheid heb je nu. Nu.
Je kijkt in je spiegels. Je hebt controle over het stuur en de controle over je voet op het gaspedaal en de rem. De reis is heerlijk. Geniet. Dat is geluk. Dat is vrijheid.

Misschien heb jij op een gegeven moment tijdens je reis een reisgenoot nodig. Een reisgenoot die je kan helpen met het uitzoeken van je bagage. Wat je nog wel mee wilt nemen. En wat je wil achterlaten. Je wil weer genieten van de reis maar weet niet hoe. laat mij je reisgenoot zijn kijk op http://metaandacht.webklik.nl/page/de-weg-naar-geluk-


\

Geen opmerkingen:

Een reactie posten