dinsdag 12 maart 2013

Sneeuwschilderen!


We mogen weer heerlijk genieten van een wit laagje sneeuw. Op sommige plaatsen in Nederland wat meer dan op andere plekken maar dat mag de pret niet drukken. Voor deze 'fun with kids' tip kun je met een klein laagje sneeuw al aan de slag. Papa's en mama's, wanneer hebben jullie voor het laatst geschilderd in de sneeuw? Snowboots aan en huppakee, doe lekker mee!

Sneeuwschilderen!Wat heb je nodig:  voedselkleurstof
plantenspuit / oude plakkaatverfflessen  (action)
water en natuurlijk sneeuw\

Zo kun je van start: Je mengt de kleurstof met het water in de plantenspuit en je bent good to go! Zo kun je ook de kleurstoffen mengen met elkaar om zoveel kleuren te maken als je wil. Zo simpel is het.

Veel plezier met het maken van de sneeuwtekeningen.

bron: pinterest

Have fun with Kids!


Positief opvoeden tip bij het sneeuwschilderen:

Na het schilderen van de natuurlijk geweldig mooie sneeuwtekening(en) moet je natuurlijk je kinds creatie bewonderen. We reageren dan al snel vanuit onze automatische piloot. Het lijkt dan misschien een beetje op dit. 'Wauw wat mooi wat ben ik trots op jou. Dat heb je prachtig gedaan!' Prima reactie, niks mis mee. Maar je kunt het ook op een andere manier benaderen zodat het kind zichzelf zal complimenteren. 

Bekijk het resultaat met aandacht! Daarna zou je bijvoorbeeld op deze manier kunnen reageren;'Ik zie prachtige kleuren, ik hou ook heel erg van blauw. Leuk ook dat huisje met die scheve schoorsteen (benoem wat je ziet).' Benieuwd wat voor reactie je terugkrijgt? Probeer het eens.

Wat het doel is van deze aanpak is het niet laten afhangen van jouw 'beoordeling' wat je kind van zijn tekening vindt. Je bent als ouder sowieso trots! Je kind zal zichzelf complimenteren en blij zijn of trots om wat hij/zij zelf van zijn creatie vindt. Deze aanpak moet natuurlijk wel bij je kind passen. Een kind wat weinig zelfvertrouwen heeft en onzeker is zal zich waarschijnlijk niet zo snel zelf complimenteren. Maar geef het een kans en kijk hoe het werkt voor jouw kind. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten