maandag 30 maart 2015

Krijsend en gillend op de grond!

We zijn met z'n allen toch maar mooi een positief volkje.

We begeven ons in een tijd waarin we massaal onze gemaakte fouten accepteren. Dat we ze, eenmaal gemaakt, simpelweg niet meer kunnen veranderen en denken het om naar iets positiefs; LEERMOMENT!

Na het vallen staan we binnen no-time weer op! (We gaan zeker niet krijsend en gillend met de vuisten op de grond liggen wachten totdat iemand anders ons opraapt). Zonder vallen kun je nu eenmaal niet leren om weer op te staan. Dit kun jij helemaal zelf!

We leven ons leven volgens de mooiste quotes, posten berichten van vervelende situaties die we dan ook weer buitengewoon positief bekijken en we reageren op berichten van anderen altijd met de mooiste wensen.

We zijn met z'n allen toch maar mooi een postief volkje.

Ach man wat een klets.


Fouten maken kan behoorlijk vervelend en frustrerend zijn. Als ik val....Dan wil ik ook wel eens gewoon lekker blijven liggen. Gewoon omdat ik geen zin heb om op te staan. Omdat ik gewoon gruwelijk wil balen van het feit dat ik ben gevallen. Omdat het misschien voor de zoveelste keer was dat ik deze 'les' om de oren kreeg en het klaarblijkelijk nog niet gesnapt heb hoe met deze situatie om te gaan. Omdat ik moe ben van het meteen opstaan. Omdat het mij niet vooruit helpt om meteen op te staan en voorbij te gaan aan de emoties die het vallen mij laat voelen.

Verder dan het lezen en posten van een quote aan de muur , mooi opgehangen aan/op/in een showrek komen we niet. De quote begrijpen, naar handelen, is een ander ding.

De berichten op social media, blegh. Nep, nepper, nepst. Misschien moet ik een tegenbeweging starten. Alleen nog maar het echte verhaal bij de afbeelding posten en wat er aan vooraf ging aan het mooie plaatje. De 50+ foto's die de selectie niet haalde.
Het kleine ruzietje vooraf, toch niet het juiste achtergrondje; nog even wat verzetten...."Wie is er nu zelf lekker negatief!" hoor ik je denken. En ach...misschien heb je daar ook gelijk in.

Wat ik bedoel te zeggen: "..... Doe niet altijd zo positief."
Zeg het gewoon als het even niet lekker gaat. Blijf gewoon even liggen als je bent gevallen en voel wat het met je doet. Ervaar het, doorleef het. Voel die pijn, frustratie en angst. Dan pas kom je na het opstaan ook vooruit. Post eens wat niet goed ging. Shit happens. Bij niemand gaat alles goed.

Je hoeft niet altijd negatief te reageren op een situatie maar je mag best wel eens zeggen dat je het enorm kut vindt. Mensen ik kan je vertellen: "Dat lucht op!"
Geen opmerkingen:

Een reactie posten