dinsdag 8 juli 2014

Enjoy your summer: Koffer inpakken!

ENJOY YOUR SUMMER

Je krijgt overal vakantietips om zonder stress op vakantie te gaan en nog belangrijker zonder stress, goed uitgerust, ontspannen weer terug te keren. Pak er de beste uit die voor jouw werken, de andere vergeet je weer. Handig is wel om ze te noteren, zodat je ze niet vergeet.

Ook de aandachtgever heeft wat vakantietips voor je. Wie weet schrijf je het wel op het lijstje bij onthouden, vergeten mag ook! Niet gestrest op vakantie gaan, door koffers al 2 weken van te voren klaar te leggen, om op die manier rustig in te pakken, hoeft niet perse voor minder stress te zorgen.

Inpakken doe je met de aandacht die het nodig heeft. Je pakt je koffer in! That's it. Het is geen scheikunde.
..........Oké misschien wiskunde om alles in de koffer te krijgen, ook dat 10e paar schoenen, die stijltang etc. etc.. Maar ook daar heb ik een tip voor je.


+  Tip van de aandachtgever deze keer: Koffer inpakken met aandacht!  +

Plan het in op een goed moment dat je uiteindelijk, op een toilettas na misschien, de koffer ook kunt sluiten en er niet meer naar om hoeft te kijken. Als je het fijn vind werk je je eigen checklist af, het internet staat er ook bol van, maar juist door vooropgestelde lijstjes zou je net dat ene wat voor jezelf belangrijk is kunnen vergeten. Maak eerst een eigen lijstje en check het dan nog met een online lijstje als je wilt.

Belangrijke items die zeker niet vergeten mogen worden leg je als eerst klaar. Leg alles klaar wat je mee wilt nemen!  Het koffer inpakken is wat je aandacht heeft. Niets anders. (Oké, zingend of neuriënd klaarleggen en inpakken mag!)

Probeer af en toe ook de afweging te maken of je elk dingetje wat je in je hoofd hebt, wat je mee wilt nemen, ook echt mee moet! Ga je het echt nodig hebben op je vakantiebestemming? Vraag het jezelf af. Wil je deze extra ballast dragen?

Als je aandacht bij het inpakken van de koffer is zal je minder snel iets vergeten in te pakken.  En overal kun je wel een tube tandpasta kopen, shampoo, of een nieuw leuk topje. Dat komt helemaal goed. Don't stress.

Je koffer inpakken: 2 weken van te voren, of 1 dag van te voren...een paar uur van te voren...?!
Als je het maar met aandacht doet.


Fijne vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten