vrijdag 24 januari 2014

Mama's met Aandacht!Vandaag noteer ik Mama met Aandacht: #24 365 dagen project.

Op dit moment ben ik bezig om een uitwisselingsgroepje voor moeders samen te stellen. Met aandacht voor de opvoeding. Niet alleen kijken naar je kind maar het ook zien. Echte aandacht hebben voor je kind. Alsof je elke morgen bij het ontwaken je kind weer voor het eerst mag ontmoeten! 

Een groepje van moeders, om uit te wisselen dus. Om te delen. De shit en ellende. De leuke en bijzondere momenten. Hoe je je staande houd tussen alle andere perfect uitziende moeders. Wat vooral niet perfect gaat. Waar je frustraties liggen. Waar je het anders wilt. En wat goed gaat. Vooral dat ja. Nou ja ik wil ook horen dat het bij jou niet altijd goed gaat. Dat jouw kind ook wel eens die uitbarsting heeft en niet meteen doet wat je al 3 keer lief hebt gevraagd, dat je het niet altijd op een lieve manier meer kunt zeggen. 

Dat je die moeilijke gesprekken hebt met je kind. Dat je huis er niet altijd spik en span uitziet. Dat je gewoon al 2 maanden geen sex meer hebt gehad. Dat je ontzettend van je kids houd. Dat je een goede manier hebt gevonden voor omgaan met je kids. Dat je een balans hebt weten te vinden tussen zorgen voor je kinderen, maar ook voor jezelf en je partner. Straffen en belonen. Dat je nog tijd hebt voor je vriendinnen. Luizenmoeder bent en helpt bij handvaardigheid. Dat je tijd hebt om te kletsen, in een groepje met andere gezellige moeders, met wat thee en een koekjes. Hoge hakken, melk en pap en zo. 

Dat idee. Delen, uitwisselen. Hoe je met de kracht van aandacht anders de wereld van je kind in mag kijken. Dat je de wereld anders kunt zien als ouder. Dat je een verbinding aan mag gaan en mag leren van elkaar.

Ik heb er al zin in. Notitieblok in de aanslag voor alle tips en trics! 

                                                                                             Mama's met aandacht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten