maandag 30 december 2013

Struikelen! Het woord van 2013!


Laatste blog van dit jaar met het voornemen om het vaker te gaan doen. En zo heb ik nog wel meer onuitgesproken voornemens. Ach en dan laat ik het idee van voornemens ook maar meteen weer los. Want wat nu als je het niet nakomt?. Nou niks aan de hand. Morgen is er weer een dag om het te proberen. Elke dag, elk moment hebben we de kans om nieuwe dingen te doen. Maar hoe vaak mag je proberen van jezelf. Zit daar een limiet op?

"Struikel maar lekker", roep ik een aandachtontvanger na. Ik heb haar net aandacht mogen schenken tijdens een inspirerend keukentafelgesprek. Samen banen we een weg door het oerwoud tussen hoofd en hart. Ze heeft het niet gemakkelijk maar wil het anders voor haarzelf en daarmee ook voor haar omgeving en van struikelen kun je leren. Moedig en met de juiste aandacht weten we wat door de dikke begroeiing heen te komen.

Met struikelen bedoel ik fouten maken. Niet jezelf daarna straffen en op de grond blijven liggen, maar opstaan en ervan leren. Struikelen, mijn woord van 2013, daar zit geen limiet op. Maak jij goede voornemens om vervolgens al snel te stoppen omdat ze niet haalbaar zijn? Of ga jij goed van start maar houd je het niet vol omdat er een limiet zit op het aantal keer struikelen?

Mijn wens aan jullie lezers is dan ook dat je maar lekker mag struikelen. Zodat je mag leren. Het leven is namelijk leren, elke dag weer opnieuw.

Op een aandachtig 2014 waar er geen limiet zit op struikelen (woord van 2014)!2 opmerkingen:

 1. Oja... Lief zijn voor jezelf. Zo belangrijk! Juist als iets niet gaat zoals je je het had voorgesteld.
  Lfs Lies, blossom1975 @ IG ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Lies,

  Dankje voor je reactie. Mislukken bestaat niet! Maar dan kun je het nog wel zo denken en voelen. Gelukkig kun je leren hoe je daar anders naar kunt kijken. Aandacht voor jezelf is niet egoïstisch!

  Een liefdevol 2014!

  Liefs Monique

  BeantwoordenVerwijderen